Keblinger

Keblinger

2 kättä, 10 hoidettavaa: laitospaikan jälkihoito

| tiistai 17. heinäkuuta 2012
Laitokseen muuttajan jäljiltä jää yhtä ja toista tehtävää. Ainakin nämä asiat hoidin omaiseni puolesta hänen muuttonsa jälkeen (osoitteenmuutoksen ja hoitomaksuun liittyvän byrokratian lisäksi):

- Ateriapalvelun asiakkuuden lopettaminen. Käytännössä puhelinsoitto palvelun päivystykseen.

- Ilmoitus asuintalon isännöitsijälle muutosta ja vesimaksun lopettaminen. Tämän tein sähköpostiviestillä isännöitsijäntoimistoon.

- Puhelinliittymän sulkeminen. Puhelinsoitto operaattorille riitti.

- TV-luvan irtisanominen. Tehdään tällaisella lomakkeella: https://www.tv-maksu.fi/index/lomakkeet/peruutusilmoitusyksityisille.html

- Sähkösopimuksen irtisanominen. Tätä en tehnyt vielä, koska tarvitsin sähköä omaiseni asunnossa.

- Yhdistysten jäsenyyksien lopettaminen. Omaiseni oli jäsenenä noin kymmenessä järjestössä, jotka lähettivät hänelle säännöllisesti postia ja joiden jäsenmaksut maksoin hänen puolestaan. Laadin sähköpostiviestin, jossa kiitin omaiseni puolesta pitkästä ja antoisasta yhteistyöstä, kerroin muistisairaudesta ja laitospaikasta ja pyysin poistamaan omaiseni osoitteen postituslistalta ja jäsenluettelosta. Etsin netistä sopivat sähköpostiosoitteet ja lähetin kaikille saman viestin. Tein tämän omaiseltani mitään kysymättä. Jätin hänet jäseneksi vain Suomen Sotaveteraaniliittoon ja sen paikalliseen yhdistykseen, koska tämä yhdistys oli ollut hänelle tärkeä vielä aivan viime aikoinakin.

- Sanomalehtien tilausten lopettaminen. Yhden tilausjakso loppui juuri sopivasti, joten kestotilauksen lopettaminen riitti toimenpiteeksi. Toisen lehden maksetusta tilauksesta oli jäljellä noin puoli vuotta. Lehtitalo tarjosi ainoaksi vaihtoehdoksi osoitteenmuutoksen – rahoja ei voinut saada takaisin eikä tilausta yksinkertaisesti lopettaa. Silmäilin Åbo Underrättelseriä pari kertaa, mutta enimmäkseen se meni suoraan jätepaperikoriin. Kolmannen lehden tilaus oli juuri maksettu koko vuodeksi. Se ei kuitenkaan ollut ongelma, koska perheen nuori suostui ottamaan lehdet vastaan opiskelijaboksiinsa. Vuoden aikana digiajan kasvatti tottui lehteensä niin, että pyysi tilauksen jatkamista. Hyvä!

- Aikakauslehtien tilausten lopettaminen. Kun menin noutamaan omaiseni vaatteita hänen kotoaan hieman muuton jälkeen, löysin yllätyksekseni jälleen uuden aikakauslehden hänen eteisensä lattialta. Joku oli onnistunut myymään hänelle lehtitilauksen aivan viime metreillä, vaikka olin ilmoittanut kaikkiin suurimpiin aikakauslehtitaloihin myyntikiellot! Lehtitalo oli sama, josta hänellä oli viimeinen voimassaoleva kestotilaus. Peruutin sen ja samalla reklamoin uudesta tilauksesta. Se saatiin loppumaan yhteen numeroon, josta ei peritty maksua. Lehtitalon asiakaspalvelusta kerrottiin, että heidän tiedoissaan näkyy merkintä markkinointikiellosta, joka oli tehty vuoden 2010 joulukuussa. "Valitettavasti lehtimyyjillä on mahdollisuus saada hänen tietonsa myös muualta", kommentoi asiakaspalvelu.

Joku voi nyt kummastella, miksi lopetin tilaukset enkä kääntänyt niitä laitokseen. Syynä olivat lukemattomien lehtien pinot, jotka kärräsin omaiseni asunnosta paperinkeräykseen. Hän ei ollut lukenut lehtiä enää moneen kuukauteen. Laitokseen tuli sanomalehti. Lisäksi vein omaiselleni tutun aikakauslehden silloin tällöin. Hän otti lehdet ilahtuneena vastaan, mutta ei koskaan alkanut lukea. Kun seuraavalla kerralla selailin lehtiä, ne näyttivät koskemattomilta.

--

Oma tilanne:

Ei uutta kerrottavaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine