Keblinger

Keblinger

Byrokratia selätetty!

| maanantai 17. marraskuuta 2014
No niin, nyt on kaikki selvää.

Myös omaiseni omistusten pääosa on nyt vapautettu perillisten käyttöön, ja se siirretään heidän tileilleen lähipäivinä, ellei ole jo siirretty. Tämä pankki vaati muiden papereiden lisäksi myös perinnönjakosopimuksen (eli jakokirjan) sekä nimikirjoitusten tarkistamiseksi kopion kaikkien henkilöllisyystodistuksista. Toimitin ne viime viikolla, ja tänään pankista pyydettiin perillisten tilinumeroita rahojen siirtämistä varten. Pankin lakiosaston mielestä paperit ovat nimittäin kunnossa. Loistavaa!

Jännitin loppuun saakka, kelpaako heille perillisten keskenään tekemä perinnönjakosopimus vai vaativatko he, että sen pitää olla testamentissa mainitun toimeenpanijan tekemä. Ei tarvinnut olla. Toimeenpanija kertoikin minulle aiemmin, että pankkien tulkinnat tästä vaihtelevat. Vaikka omaisellani oli isossa ruotsalaisjohtoisessa pankissa vain muutama euro, se vaati toimeenpanijaa luopumaan tehtävästään kirjallisesti ennen kuin sain oikeuden käyttää tiliä. "Tässä on sentään kyse isoista asioista", tärkeili virkailija.

Tämän toisen pankin kanssa oli kyse moninkertaisesti isommista asioista, mutta pankille oli tärkeämpää palvella kuin nillittää. Minua ei nöyryytetty minkäänlaisilla kuulusteluilla, vaan pankki oletti alusta asti minun olevan rehellisillä asioilla. Papereita he tarvitsivat ihan yhtä paljon kuin toinen pankki, itse asiassa enemmänkin, mutta asenteessa oli iso ero. Se ei tuntunut yhtään kyykyttämiseltä, kun se tehtiin ystävällisesti palvellen, ei puutteita sormella osoitellen.

Tämä toinen pankki, josta minulla on pelkkää hyvää sanottavaa, on turkulainen Aurator Varainhoito Oy, joka on osa Evli-konsernia. Paperit tutki Evli Pankki. Jos minulla olisi jotakin sijoitettavaa, tietäisin, minne varani veisin.

--

Oma tilanne:

Yritän palauttaa pimeyden takia viivästynyttä unirytmiäni kohdalleen melatoniinilla, mutta muistan vain harvoin ottaa tabletin ajoissa. Toivoton tapaus!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine