Keblinger

Keblinger

Vakuutusrahat tulivat

| tiistai 28. lokakuuta 2014
Plop plop, plopsahtivat vakuutusrahat perillisten tileille. Hieno juttu! Nyt perillisillä on jo jotakin, mitä he voivat halutessaan käyttää. En tiedä vaikka olisivat jo käyttäneetkin, sillä heillä on yhteinen suunnitelma, johon liityy muun muassa lentolippuja. En ole kuitenkaan itse aikeissa matkustaa, joten en ole tarkemmin perillä heidän aikatauluistaan.

Myös muut asiat ovat edenneet. Olen maksanut kuolinpesän laskut, jolloin omaiseni entiselle tilille jäi se rahasumma, joka jaetaan perinnönjakosopimuksella. Olen pyytänyt toisesta pankista tilin tämänhetkisen saldon samaista sopimusta varten. Olen luonnostellut jakosopimuksen ainakin 6 kertaan, ja lopulta yksi perillisistä on tulostanut hyväksytyn version kolmena kappaleena, jotka hän on allekirjoittanut kahden todistajan läsnäollessa. Olen lähettänyt nämä paperit lentopostissa toiselle perilliselle.

Nyt odottelen, että paperit tulevat kahtena kappaleena takaisin allekirjoitettuina ja todistettuina. Jakosopimuksen ja valtakirjan kanssa lähestyn sitten sitä pankkia, jonka hallussa varsinainen perintöpotti tällä hetkellä on. Toivon, että pankki hyväksyy jakosopimuksen, vaikkei se näytäkään kaksine erillisine allekirjoituksineen aivan tavanomaiselta, ja valtakirjan, ja antaa minun siirtää osan varoista ulkomailla asuvan tilille.  Ja sitten tämän paperisodan loppu jo häämöttääkin. Enää yksi koettelemus siis!

Sen jälkeen nimittäin kaiken pitäisi olla jo helppoa. Olen käynyt etukäteen ulkomailla asuvan perillisen pankissa hankkimassa itselleni käyttöoikeuden hänen tiliinsä ja verkkopankkioikeudet myös. Tulee olemaan lasten leikkiä siirrellä loput palikat kohdilleen.

Ellei sitten... Niin, kyllä tietysti vielä monikin asia voi mennä pieleen.
--

Oma tilanne:

Nyt ei tule mitään mieleen. Nukkumaanmenoaika.

2 kommenttia:

Marjatta at: 29. lokakuuta 2014 klo 9.45 kirjoitti...

Voisiko pankilla olla jotakin sanomista jakosopimukseen, jos ja kun se on asianosaisten hyväksymä?? Miten se heille kuuluisi? Mutta joo, ihan kuin sanot, vielä voi joku asia mennä pieleen. Toivotaan, että ei kuitenkaan.

{ Maija } at: 29. lokakuuta 2014 klo 11.48 kirjoitti...

Ei pankilla sinänsä ole nokan koputtamista jakosopimukseen, mutta siihen kyllä, kenellä se sopimus on oikeus tehdä. Koko ajanhan tässä on väännetty kättä nimenomaan siitä, kuka saa tehdä mitäkin.

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine