Keblinger

Keblinger

Hautajaisvideo valmistui

| tiistai 30. syyskuuta 2014
Lapsenlapsi ei tietenkään valokuvannut isoäitinsä hautajaisia, vaikka onkin alan ammattilainen. Sen sijaan hän asetteli kameransa tallentamaan videota seremonian ajaksi. Nyt viimein hän sai tallenteen koostetuksi ja verkkoon. Ulkomailla asuvatkin saavat lopulta jonkinlaisen käsityksen tilaisuuden kulusta.

Videon kesto on hieman yli 12 minuuttia eli ihan kaikki ei ole mukana. En usko, että sitä tulee mitenkään usein katsotuksi, mutta oli se silti tärkeää tehdä. Ja kyllä poru pääsi jälleen, kun päästiin loppuhuipennukseen.

Blogillani on muuten edelleen aika vankka lukijakunta. Lukijoita on tänä vuonna ollut keskimäärin noin 2 500 kuukausittain. Reilut 10 vuotta sitten ilmestyneen kevyen tietokirjani painos oli vain 2 000. Uskoisin, että blogi on päässyt vähintään samaan lukijamäärään. En edelleenkään harkitse blogin toimittamista kirjaksi, koska en ymmärrä, mitä hyötyä siitä olisi kenellekään. Täällähän tekstit ovat ilmaiseksi luettavissa ja säilyvät pitkään. Kirjat unohtuvat nopeasti, elleivät ole romaanitaiteen helmiä.

Eniten blogiin tullaan hakusanoilla intervallihoito, edunvalvontavaltuutus lomake, aivojen magneettikuvaus, vaskulaarinen dementia, edunvalvontavaltuutus malli sekä doneratio. No, ylivoimaisesti suosituin hakulause kyllä on Dementin omainen. Kaikkiaan blogiini on tultu lähes 50 000 kertaa.

Kiitos kaikille lukijoille!

Dementin omaiseni generoima aineisto loppuu aikanaan, mutta sehän ei tarkoita, ettenkö jatkossakin kirjoittaisi vanhenemisesta ja kuolemisesta, omasta ja toisten. Veikkaan, että aihepiiri on tavalla tai toisella ajankohtainen vielä ainakin 40 vuotta.

En aio hoitaa muita omaisiani hautaan yhtä omistautuvasti kuin blogin nimihenkilölle tein. Ei nimittäin ole pakko. Dementillä omaisellani ei ollut muita kykeneviä hoitajia, muilla on. Se tuli selväksi juuri äsken. Yksi lähipiirini ikääntyvistä sai viikonvaihteessa sydäninfarktin, eikä minun tarvinnut liikahtaa nykyiseltä kotipaikkakunnaltani minnekään. Sankari on parhaillaan sairaalahoidossa ja pääsee todennäköisesti muutaman päivän kuluttua kotiin. On mielenkiintoista nähdä, miten hänen kotihoitonsa järjestyy, mutta minä en ole asiasta millään muotoa vastuussa. Ei tarvitse neuvotella lääkäreiden ja hoitajien kanssa, soitella kunnan palvelunumeroihin tai järjestellä vapaata töistä. Muut hoitavat. Niin luotan.

--

Oma tilanne:

Jouduin palaamaan pihalta takaisin, kun olin vähällä mennä pilatestunnille ilman joogamattoa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine