Keblinger

Keblinger

Veroilmoitus: check!

| lauantai 19. huhtikuuta 2014
Dementin omaiseni veroilmoituksen teko sujui jo rutiinilla. Varmistin viimevuotisesta, miten silloin tein, ja toimin samoin. Tein muistiinpanopaperille 12-kohtaisen taulukon ja kaksi saraketta: kansainvälinen järjestö ja naapurimaasta tuleva eläke. Sitten keräsin tiliotteilta todelliset, omaiseni tilille maksetut summat. Järjestön eläke pysyi aina kolme kuukautta samana ja sitten vaihtui, naapurista tuleva eläke vaihtui joka kerta kurssimuutosten mukaan.

Sitten laskin sarakkeet yhteen ja nämä summat yhteen. Siirsin summan veroilmoituslomakkeelle kohtaan Ulkomaaneläkkeet ja luettelin kaikki 24 erää Lisätietoa-osiossa. Ja sitten nimi ja puhelinnumero alle.

Onneksi olin tehnyt myyntivoittoveroilmoituksen asunnon myynnistä heti tapahtuman jälkeen. Asia oli verottalla jo tiedossa. Selostusosassa todettiin aivan oikein, että kyseinen myyntivoitto ei ollut veronalaista tuloa. Olihan omaiseni asunut myydyssä huoneistossa useita vuosia.

Veroehdotus lupaili omaiselleni melko mukavaa veronpalautusta, koska maksoin hänen puolestaan ennakkoveroja verolipulla viime vuonna. Totuus on tietysti ihan toinen, koska nämä nyt ilmoitetut ulkomaaneläkkeet muodostavat noin puolet omaiseni tuloista. Tuskinpa hänelle silti mätkyjä tulee.

Tänä vuonna maksuun pantavaa ennakkoveroa koskeva verolippu ei ole vielä tullut. Muistelen, että yleensä ensimmäinen erä on maksettu viimeistään heinäkuussa. Odottaakohan verottaja tätä pian postilaatikkoon sujahtavaa veroilmoitusta ja laskee sitten vasta näiden tietojen perusteella tämän vuoden ennakkoveron? Vai lasketaanko sielläkin sen varaan, että kohta se kuolee kumminkin, eipä mennä asioiden edelle?

--

Oma tilanne:

Matkalla eteisestä työhuoneeseeni unohdin, mitä lähdin noutamaan. Lähdin sitten lenkille ilman aurinkolaseja, mutta eipä tuo haitannut.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine