Keblinger

Keblinger

Perikunta teki tappiota

| torstai 10. huhtikuuta 2014
En ole tähän asti ottanut ihan tosissani rooliani appeni perikunnan asioiden hoitajana, mutta kyllä lusikka nyt vain on otettava kauniiseen käteen. Koska dementti omaiseni hallitsee leskenä puolisonsa omaisuutta hallintaoikeustestamentin nojalla ja minä olen hänen edunvalvontavaltutettunsa, en voi mitenkään väistää velvollisuuksiani.

Tänään iloinen velvollisuuteni oli vastaanottaa perikunnan veroehdotus ja siihen liittyvä viime vuoden verotuspäätös, jonka mukaan perikunta teki viime vuonna useampia tuhansia euroja omaisuuden luovutustappiota. Tästä syntyvää alijäämähyvitystä perikunta saa käyttää hyväkseen pääomatulojen veroja vähentävästi vuoteen 2018 asti, mikä tarkoittaa, ettei sijoitettujen asuntorahojen tuotosta todennäköisesti tarvitse maksaa veroa.

Ei omaiseni asuntoa varsinaisesti myyty halvemmalla kuin se aikanaan ostettiin, mutta tappiota syntyi, kun otettiin huomioon myyntikulut ja asumisen aikana perusparannuksiin sijoitetut varat.

Asunnon myynnistä saadut varat ovat tähän asti odotelleet pankkitilillä, mutta sijoittamispäätös on nyt tehty ja yhteisesti hyväksytty. Pian omaiseni saa ikioman sijoitussalkun ja henkilökohtaisen varainhoitajan. 

Tällä viikolla tuli myös kansainvälisen järjestön eläkerahastolta kirje, jossa kerrottiin omaiselleni 1.4. alkaen maksettavan eläkkeen määrä. Eli ilmeisesti he toisella yrittämällä uskoivat, että omaiseni on elossa. Olin jo haarniskoinut itseäni sen varalta, ettei todistelu tälläkään kertaa mene läpi, koska omaiseni peukalonjälki oli erittäin epäselvä.

--

Oma tilanne:

Muistin eilen viime tingassa, että oli erään taloyhtiön lappusen viimeinen palautuspäivä. Palasin hissiltä hakemaan paperia.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine