Keblinger

Keblinger

Kuka maksaa vaippasi?

| tiistai 22. lokakuuta 2013
Nyt on ollut niin paljon kiinnostavia kirjoituksia lehdissä ja netissä, että en ole pysynyt perässä. Tässä kuitenkin yksi:

Muistisairaille ilmaisvaippoja vasta kantelun jälkeen

Minäkään en tiennyt, että omaiseni olisi pitänyt saada vaipat kaupungin puolesta kotihoidossa ollessaan. Hän oli täydellisesti inkontinentti eli ei hallinnut suoltaan eikä virtsarakkoaan ollenkaan.  En tiedä, mitä olisi tapahtunut, jos olisin kieltäytynyt maksamasta vaippalaskua.

Asia esitettiin minulle niin, että kun kakat alkoivat tulla pöksyyn, kotihoito kysyi: "SAAMMEKO tilata omaisellesi vaippoja?". Hinnasta ja maksajasta ei ollut mitään puhetta. Kun vaippalaatikot saapuivat, niiden mukana tuli lasku, jonka kotihoito jätti viestivihkon väliin. Siitä sitten ymmärsin, että maksettava ne on. Nimenomaan vaippalaskut veivät omaiseni raha-asiat sen rajan yli, että minun oli irtisanottava hänen säännöllisiä hyväntekeväisyyskohteitaan pystyäkseni hoitamaan välttämättömät kulut.

Olkaapa te muut nyt tietävämpiä ja vaatikaa vaipat kotihoidossa vielä oleville muistisairaille omaisillenne, joilta ei vessassa asiointi enää suju.

--

Oma tilanne:

Olen unohdellut todella paljon, mutta eipä se mitään. Luin tutkimuksesta, jonka mukaan jokainen unohtaa keskimäärin neljä asiaa joka päivä. Jos minä unohdan vain yhden, muistini on siis keskimääräistä parempi! Toissa viikolla tosin unohdin työmatkalle lähtiessäni sekä meikkipussin että luottokortin. Onneksi olen jo kauan sitten luonut käytännön, joka pelastaa minut tällaisissa tilanteissa. Kalenterin välissä on aina jotakin, jolla pääsee maailmalta kotiin. Kalenteri ja lompakko eivät vielä ole kertaakaan unohtuneet yhtä aikaa.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine