Keblinger

Keblinger

Hidastelu paljastaa muistisairauden

| tiistai 27. elokuuta 2013
Kävelyvauhdin hidastuminen ennustaa muistisairautta yhtä hyvin kuin muistihäiriöt. Tämä uusi tieto vastaa täysin arkikokemustani omaiseni kanssa. Kiinnitin huomiota hänen hitaaseen kävelyynsä jo kauan ennen kuin huomasin mitään muita oireita. En voinut tajuta, miksei hän jaksanut kävellä, vaikka muuten oli hyvissä voimissa. Myöskään puhuminen ja kävely eivät enää oikein onnistuneet yhtä aikaa. Pysähdyttiin juttelemaan. Pysähdyttiin katsomaan ikkunaa. Pysähdyttiin päivittelemään mitä tahansa lähellä olevaa.

Muistisairauden tyyppikin täsmää: motoriset ongelmat ennustavat nimenomaan vaskulaarista muistisairautta jopa ilman lievää muistin heikkenemistä.

http://www.potilaanlaakarilehti.fi/uutiset/kavelynopeus-kertoo-muistin-heikkenemisen-vaarasta/


 --

Oma tilanne:

Otin väärän avainnipun mukaan töihin.

1 kommenttia:

Anonyymi at: 28. maaliskuuta 2022 klo 17.32 kirjoitti...

Kiitos sinulle tästä blogista ja erityisesti siitä, että et ole poistanut blogia vaikka se ei ole sinulle enää ajankohtainen. Olen saanut täältä valtavasti sekä tietoa että voimia omaiseni kanssa jaksamiseen. Hänellä on mielestäni ollut jo muutaman vuoden selvä vaskulaarinen muistisairaus, mutta se ei vielä näy lääkärille mitenkään, koska omaiseni tsemppaa lääkärissä niin hurjasti. Lääkäri kun pyysi omaistani kävelemään, hän aloitti sellaisen sotilasmarssin, etten ollut tuntea koko ihmistä :-D Täältä olen saanut hyvin vertaistukea ja näkemystä siitä, mihin suuntaan asiat ehkä kehittyvät. Kiitos sinulle ja oikein mukavaa kevättä!

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine