Keblinger

Keblinger

Vain tekohampaat hoidetaan?

| tiistai 2. heinäkuuta 2013
Ei se hammasjuttu ollut sittenkään ihan niin yksinkertainen. Seuraavana viikonloppuna huomasin, että dementiltä omaiseltani oli kadonnut yksi hammas lisää. Nyt hänellä on kahden hampaan levyinen kolo alaleuassaan. Kolossa näkyvät ihan selvästi kahden hampaan jäännökset, juurten päät luultavasti.

Omaiseni syö edelleen urheasti, mutta puhe on alkanut sössöttää kuin vanhainkodissa olevalla mummolla ikään.

Kysyin henkilökunnalta hammashoitajasta. Kyllä on kutsuttu. Ei tiedetä, milloin tulee, se voi viedä aikaa.

Soitin uudelleen omaiseni hammaslääkärille. Hän ei ole halukas keskeyttämään lomaansa omaiseni takia, mutta hammaslääkäriaseman ajanvarauksen työntekijä oli sekä empaattinen että tehokas. Hänen mielestään sellainen ei käy päinsä, että ei muka tiedetä, milloin hammashoitaja tulee. Kyllä terveyskeskuksen pitää hoitaa vuodepotilaatkin.

Juttelin sitten toisen hammaslääkärin kanssa. Hän arveli, että omaiseltani pitää todennäköisesti vetää hampaita pois. Hän ei itse voi suorittaa toimenpidettä, koska heillä ei ole siirrettävää kalustoa. Näin ollen itse työ jää todennäköisesti joka tapauksessa terveyskeskuksen kontolle. Hän lupasi kuitenkin käydä katsomassa omaistani, tehdä tarkastuksen, ohjeistaa henkilökuntaa ja tehdä tarvittaessa kiireellisen lähetteen. Hän lupasi vieläpä itse soittaa vanhainkotiin ja sopia käynnistään.

Vaikuttaa siltä, että vanhainkodeissa on varauduttu hoitamaan vain tekohampaita. Omaistani, jolla on sentään vielä merkittävä määrä omia hampaita leuoissaan, ei osata auttaa.

--

Oma tilanne:

Keskustelin kollegan kanssa muistihäiriöistä ja havaitsimme, että olemme molemmat yhtä huolissamme muistimme heikkenemisestä.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine