Keblinger

Keblinger

Tässä on jotakin mätää!

| torstai 11. heinäkuuta 2013
Viime käynnillä omaiseni luona minulle tuotiin noin neljän sentin suikale paperia. Siinä luki, että hammashoitaja on käynyt arvioimassa omaiseni hammashoidon tarvetta. Akuuttia hammaslääkärin tarvetta ei ollut, koska mätää tai näkyviä muutoksia ei ollut havaittavissa.

Hienoa, että hammashoitaja sittenkin järjestyi suhteellisen nopeasti, reilussa kahdessa viikossa. Mutta tarina ei pääty tähän.

Tilaamani yksityinen hammaslääkäri kävi katsomassa samaiset hampaat, ja hänen raporttinsa oli erilainen. Omaiseltani pitäisi hänen arvionsa mukaan vetää neljän hampaan jäännökset pois sekä laittaa muutamaan reikään paikka-ainetta. Yhden hampaan juuressa oli tulehdusta ja siitä tihkui mätää. Hammaslääkäri piti mahdollisena, ettei hoitaja huomannut tätä märkivää kohtaa, koska ien peitti paikan. Mutta kun hän painoi siitä kevyesti, mätä purskahti esiin.Omaisellani ei hänen vaikutelmansa mukaan kuitenkaan ollut kipuja tai aristusta hampaissaan, ja kaikki loput hampaat olivat hyvin kiinni leukaluussa. Se on kuulemma hänen ikäisillään jo harvinaista.

Hammaslääkäri lupasi lähettää minulle omaiseni hammaskartan ja alustavan hoitosuunnitelman. Hänen mielestään omaiseni tulisi päästä hammaslääkärin hoitoon kahden kuukauden kuluessa. Suositus hoitopaikaksi oli läheinen kaupungin hammashoitola.

Tässähän joutuu siis heittäytymään hankalaksi omaiseksi ennen pitkää.

--

Oma tilanne:

Etsin turhaan sateenvarjoani, kun pitkästä aikaa oli pilvinen aamu. En löytänyt, joten luulin jättäneeni sen työpaikalle. Ei se siellä ollut. Se oli kotona retkikassissa.

1 kommenttia:

Sofia at: 15. heinäkuuta 2013 klo 16.02 kirjoitti...

Että pistää vihaksi...
Miksi hampaiden hoito käy tarpeettomaksi pitkäaikaisessa "hoiva"paikassa.
Kaikkihan me tiedämme miten suun terveys vaikuttaa koko elimistöön ja miten pienikin tulehdus saattaa huonontaa vanhuksen yleistilaa ratkaisevasti, jopa fataalisti.

"""Tässähän joutuu siis heittäytymään hankalaksi omaiseksi ennen pitkää."""

Toivottavasti et joudu heittäytymään yhtä hankalaksi kuin me...

Ikävistä uutisista huolimatta:

KIITOS, kun jaksat edelleenkin kirjoittaa!

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine