Keblinger

Keblinger

Byrokratian kukkasia: mikä on verolippu?

| lauantai 29. syyskuuta 2012
Aloittelen parhaillaan omaiseni omaisuusluettelon täyttämistä - tähän asti olen vain kuivaharjoitellut. Mutta heti tuli tenkkapoo.

Täyttöohjeen ensimmäisellä sivulla sanotaan sanatarkasti näin: "Mukaan on liitettävä päämiehen verolipun jäljennös viimeksi toimitetetusta verotuksesta. Muista liitteistä mainitaan täyttöohjeen eri kohdissa."

Mutta mikä on VEROLIPPU?

Eihän sellaista ole olemassakaan. Ei sitä tunne edes verottajan oma nettisivusto vero.fi.

No, onneksi en ole eilisen teeren tyttö. Muistelen, että joskus viime VUOSITUHANNELLA sellaisia on lähetetty verovelvollisille. Siispä  ryhdyin arkeologisiin kaivauksiin.

Vuodelta 1999 todella löytyikin verottajan lähettämä paperi, jonka yläreunassa luki VEROLIPPU JA VEROTODISTUS.

Vertailemalla dokumentteja Sherlockinne saattoi päätellä, että maistraatti toivoo saavansa omaiseni VEROTUSPÄÄTÖKSEN vuodelta 2011.

Ensimmäinen perintöprinsessa olisi ollut ENNAKKOVEROLIPPU. Sellainenkin omaiselleni lähetetään vuosittain, mutta ilmeisesti sitä ei nyt haluta.

--

Oma tilanne:

Nyt sattui noloista noloin tilanne. Unohdin eilen illalla puolisoni ulos sateeseen. Ilman avaimia ja puhelinta.

7 kommenttia:

Anonyymi at: 15. tammikuuta 2014 klo 20.34 kirjoitti...

Kiitos tästä salapoliisityöstä! Aina kannattaa Googlettaa, vaikka sitten kun täyttää vuosi-ilmoituslomaketta.

{ Outi } at: 16. maaliskuuta 2014 klo 15.20 kirjoitti...

Saman asian edessä.... vuosi-ilmoitus ja kova pakotus kasvoilla pölyttyneitä kansioita kaivellessa. Päätä ei (vielä) pakota. Nuo liitteet aiheuttaa päänvaivaa, sillä kopiointi on omalla koneella nyt mahdotonta. Voin vaan tulostaa tarkoitusta varten hankkimalla tulostimella joten tuota verolippua en sitten saanut näkyviin kuten en muitakaan Päämiehen verotietoja oman kärsimättömyyteni vuoksi kaiketi.

Joten nyt jos selvitän mikä se juuri verolippu.... kun selviö on että eletään aikaa jolloin vuosi on 2012, että siitä lähdetään.

Anonyymi at: 8. tammikuuta 2015 klo 13.24 kirjoitti...

Täällä ensikertalainen yrittää täyttää tilintarkastusta ja samainen VEROLIPPU seisautti urakan heti alkutaipaleelle. Kiitos suomennoksesta! jospa tämä tästä nyt lähtee...
tervehtien kiitollinen pilkunviilaaja

Anonyymi at: 26. maaliskuuta 2015 klo 21.08 kirjoitti...

Täällä taas kahdeksatta kertaa täytän vuositiliä Maistraattiin ja piti silti Googlata Verolippu-sanaa. Kiitos salapoliisille!

{ Maija } at: 30. huhtikuuta 2015 klo 22.07 kirjoitti...

Mainitsin tuosta verolipusta kerran, kun olin puheissa maistraatin lainopillisen neuvonnan kanssa. Siellä myönnettiin, että lomake on vanhentunut, mutta ei kuulostanut siltä, että asiaa olisi pidetty ongelmana. Oletettiin kai, että kaikki muistavat, millä nimellä verotuspäätöstä viime vuosituhannella kutsuttiin.

Anonyymi at: 20. maaliskuuta 2018 klo 14.57 kirjoitti...

Vuosi on 2018 ja vieläkin on Maistraatilla wanhat lomakkeet, jossa mainitaan verolippu. Piti ihan piruuttaan soittaa maistraattiin ja kysyä mikä se tuo verolippu oikein on, kun ei löydy verottajan sivulta siitä selkeää määrittelyä. Kuinkahan moni on eksynyt tälle sivulle hakusanalla verolippu? Aika moni veikkaisin. Tätä se Google ekana tarjoaa. Alkaa olla minun sukupolvelle aika kaukainen käsite tuo verolippu. Aivan kun puhuttaisiin vielä markoista ja penneistä.

{ Miika Ahonen } at: 22. toukokuuta 2018 klo 9.00 kirjoitti...

Kiitos tästä salapoliisityöstä. Täytän juuri edunvalvonnalle vuosi-ilmoitusta ja ihmettelen mikä ihme on verolippu. Eletään toukokuta 2018!

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine