Keblinger

Keblinger

Joka kolmas Alzheimer-diagnoosi on väärä

| torstai 30. elokuuta 2012
Tämähän jo tiedettiin: varsin suuri osa Alzheimer-diagnooseista on vääriä. Toisaalta aiheuttaako se kovin paljon haittaa, jos oireet ovat samoja?

http://yle.fi/uutiset/tutkimus_jopa_30_prosenttia_alzheimer-diagnooseista_vaaria/6274391?origin=rss

Huomioni kiinnittää tässä se, että Alzheimeriin kuuluu tyypillisesti "käytöshäiriöitä". Jos ihmiselle on annettu Alzheimer-diagnoosi, hoitava henkilökunta olettaa, että hänellä on myös käytöshäiriöitä, ja saattaa tulkita täysin normaalit temperamentin ilmaukset käytöshäiriöiksi.

Omaiseni on aina ollut itsepäinen. Se on osa hänen yksilöllistä persoonallisuuttaan, ei käytöshäiriö, joka pitäisi lääkitä pois psykoosilääkkeellä. Uskallan väittää, hyvä käytös on hänelle yhtä tärkeää vuodepotilaana kuin ennenkin. Hän ei kiroile, sadattele eikä puhu säädyttömiä. Se, että hän ei halua herätä kahdeksalta aamulla suihkuun, on eri juttu.

Tässä alkuperäinen juttu, sangen mielenkiintoinen sekin:

http://online.wsj.com/article/SB10000872396390444327204577615353048888094.html

Tämä kappale taitaa koskea omaistani:
... blockages in tiny blood vessels in the brain known as "silent emboli." A study in the American Journal of Psychiatry in March found 43% of Alzheimer's patients had these emboli—and their cognitive function deteriorated twice as fast as those that didn't have them.

--

Oma tilanne:

Minulla on noin miljoona eri salasanaa nettipalveluihin. Opin kuitenkin muistamaan uusimman heti kerrasta!

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine