Keblinger

Keblinger

Sähkeuutisia: kriisi meni jo!

| sunnuntai 17. kesäkuuta 2012
Lukijoissani näyttää yhä olevan niitä, jotka luulevat, että a) kaikki blogiin kirjoitettu on 100 % totta ja b) että jokainen parisuhteen kriisi johtaa avioeroon.

Olkaa huoletta, arvon lukijat! Se kriisi johti kyllä eron partaalle, mutta seisoimme kuilun reunalla käsi kädessä. Emme hypänneet. Päätimme tehdä jotain mukavampaa ja varasimme matkan englantilaiseen kartanohotelliin.

Dementin omaisen tarina jatkuu – pysykää kanavilla!

2 kommenttia:

Anonyymi at: 19. kesäkuuta 2012 klo 15.27 kirjoitti...

Hei,

Uusi vakkarilukija ilmoittautuu. Kiitos, että jaat tarinaasi, oli se sitten XX % totta. Luin äsken koko blogisi alusta loppuun työpäivän lomassa (tai no, siihen meni koko työpäivä).

Itselläni on omainen, jolla on todettu frontaalidementia. Diagnoosi varmistui vajaa pari vuotta sitten omaisen ollessa alle 60 v, itse prosessi diagnoosiin kesti muutaman vuoden. Rankka sairaus ympärillä oleville, mutta "helpompi" sairaalle, joka ei koe olevansa sairas. Omaisen puhe ei ole kadonnut oikeastaan ollenkaan vaikkakin samoja lauseita tulee kuultua jokaisen puhelun yhteydessä. Toiminnanohjaus ja loogisuus sen sijaan ovat näyttäneet uudet puolensa.

Aloitin kerran kirjoittamaan "omaa tarinaani" yksityisesti kotikoneella, tämä sinun tiesi olisi voinut myös olla hyvä. Päivityksiä odotellessa...

T. Etelän omainen

{ Maija } at: 23. kesäkuuta 2012 klo 23.39 kirjoitti...

Kiitos kommentistasi, Etelän omainen!

On aina mukavaa kuulla vakkarilukijasta :) Vielä hienompaa olisi lukea lisää frontaalidementiasta, josta taidetaan tietää vielä vähemmän kuin vaskulaarisesta dementiasta. Alzheimeristahan puhutaan jo paljon ja se alkaa olla melko tunnettu. Miten omaisesi sairaus ilmenee käytännössä? Esimerkit kiinnostaisivat.

Olen päätellyt, että mummillani ehkä oli aivan viime viikkoinaan frontaalidementia. Olen lukenut jostakin, että siihen liittyy usein aistiharhoja, joihin tyypillisesti liittyy eläimiä. Mummini näki ulkona kaatosateessa kissanpentuja, meni yöpaidassa niitä pelastamaan (ei ollut käynyt itsenäisesti ulkona vuosiin) ja löydettiin seuraavana päivänä märkänä ja kylmissään kylpyhuoneestaan. Hän sai keuhkokuumeen, johon menehtyi 101-vuotiaana. Oletko sinä kuullut aistiharhoista ja onko omaisellasi ollut niitä?

Päivitystauko on nyt ollut tavallista pidempi tosielämän kiireistä johtuen, ja menee vielä muutama päivä ennen, kuin tarinalleni on luvassa jatkoa. Mutta kyllä se tulee.

Dementin omainen

Lähetä kommentti

 

Copyright © 2010 Dementin omainen Blogger Template by Dzignine